Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=enduro-a-cross-country/mmsr-zaskov-18.a-19.7.2020  •  Vydáno: 23.7.2020 18:19  •  Autor: Bakul Bakulfoto

MMSR Žaškov 18. a 19. 7. 2020

MMSR Žaškov 18. a 19. 7. 2020Závody v Žaškově, byly ze známých důvodů, prvními závody Mezinárodního mistrovství Slovenska v tomto roce. A jako vždy v Žaškově, provázeny neskutečným množstvím diváků, kteří se přišli podívat na svou ikonu, Štefana.

1. výkonnostní třída    
 
2. výkonnostní třída
3. výkonnostní třída
Dorost
Kadeti Veteráni Superveteráni

Závody v Žaškově, byly ze známých důvodů, prvními závody Mezinárodního mistrovství Slovenska v tomto roce. A jako vždy v Žaškově, provázeny neskutečným množstvím diváků, kteří se přišli podívat na svou ikonu, Štefana. Myslím, že to tak můžu napsat, protože co je Sagan v cyklistice, co je Vlhová v lyžování, to je Svitko v oblasti terénních motorek. A Štefan své příznivce nezklamal. Po oba dny s přehledem vyhrál. Trať v Žaškově byla náročná, ale již notoricky známá, využívající motokros a vzdálenější terény. Bylo mi podezřelé, že se suchá trať v pátek nekropí. Později bylo jasno. Od pátečního večera pršelo a i sobota nebyla jistá. Jako obvykle, závodníci ranního startu si vyžrali všechno bláto a odpoledne už se jelo na ideální plastelíně. V neděli už bylo počasí jistější a příznivější, terén proto sjízdnější. Dovolím si zde citovat hlasatele Kamila Somorovského: "Štefan Svitko zo svojim kolektívom, urobil prekrásné preteky."