Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=zavody-a-akce-rok-2019/mmsr-kavecany-15.a-16.6.2019  •  Vydáno: 21.6.2019 6:51  •  Autor: Bakul Bakulfoto

MMSR Kavečany 15. a 16. 6. 2019

MMSR Kavečany 15. a 16. 6. 2019Enduro v Kavečanech bylo nádherné. Škoda jen, že nás trápilo tak šílené vedro. O to víc tekutin se v průběhu víkendu vypilo. Centrum soutěže a depo se rozkládalo na parkovištích sjezdovek v Kavečanech. Kdo měl čas šel se podívat do nedaleké Zoo nebo se svezl na bobové dráze.

1. výkonnostní třída    
 
2. výkonnostní třída
3. výkonnostní třída
Dorost
Kadeti Veteráni Superveteráni

Enduro v Kavečanech bylo nádherné. Škoda jen, že nás trápilo tak šílené vedro. O to víc tekutin se v průběhu víkendu vypilo. Centrum soutěže a depo se rozkládalo na parkovištích sjezdovek v Kavečanech. Kdo měl čas šel se podívat do nedaleké Zoo nebo se svezl na bobové dráze. Ale k závodu. Enduro test byl natažen částečně na sjezdovce, ale převážně v přilehlých kaňónech a hvozdech. V kaňonech bylo taky shromážděno nejvíc diváků. Bylo tam nejlépe vidět umění závodníků, ale především tam byl stín a blahodárné vlhko z protékajících potůčků. Enduro test byl krásný, velice technický a vyžadoval jezdecké umění. Nedaleký cross test ( asi pět minut jízdy ) byl natažen v hájku a na louce, hezký ale krátký. Vím, že pořadatelé udělali, co mohli a boj s úřady je čím dál horší a tak samotná trať ( přejezd ) sestávala jen z objezdu zoo, okořeněném krátkým kaňónkem, zakončeným výjezdem po hraně svahu. Celkem jedno kolo měřilo asi hodinu. Jelo se na dva starty, kdy dopoledne startovali hobíci, superveteráni, dorost a regionáli, odpoledne zbytek. Velmi se mi líbil celý pořadatelský sbor. Organizace závodu byla výborná a bylo vidět, že to v Kavečanech funguje. Propagace závodu předem byla velkolepá a účast závodníků nebyla špatná. Přesto nepřijeli všichni, kteří běžně jezdí. Škoda.