Zdroj: https://www.bakulfoto.com/index.php?a=archiv-ze-sveta/isde-2016-navara-spanelsko  •  Vydáno: 25.5.2017 9:05  •  Autor: Bakul Bakulfoto

ISDE 2016 Navara Španělsko

ISDE 2016 Navara ŠpanělskoMotocyklová olympiáda, tak přezdívají Mezinárodní šestidenní motocyklové soutěži. Letos se jede na Circuito de Navara ve Španělsku.

 
 
 
 
 
- Pondělí 10. 10. 10:30 Včera večer bylo slavnostní zahájení. Konalo se v Pamploně asi 60 kilometrů od okruhu. Jak mnozí vědí, Pamplona je pověstná býčimi zápasy a taky svátkem při kterém se nahánějí lidé s býky v ulicích města. A právě těmito ulicemi slavnostní průvod pochodoval. Sraz účastníků byl přímo v aréně, odkud se průvod odebral na na náměstí, kde bylo defilé na tribůně. Vše jsem zaznamenal na fotky.
V aréně   Pochod ulicemi Slavnostní tribůna
Přejímky      
- Neděle 9. 10. 2016 13:30 Dnes byly technické přejímky slovenských týmů a tak se dodělávaly poslední úpravy na motorkách, doplňovalo palivo a další nezbytné věci. Po přejímce se motorky odevzdaly do uzavřeného parkoviště. Od teď mají k motorkám závodníci přístup až těsně před startem. Pak jsme se podívali na zajímavou výstavu veteránů z doby, která nám starším, není až tak cizí.
Woman team Slovakia Gottbros 1 Gottbros 2 KBS Unhošť
-  Sobota 8. 10. 2016  17.30  Dneska jsem fotil slovenské týmy, pak se montovalo a chystalo na zítřejší technickou přejímku. Po obědě jsme jeli na tréningovou trať. Tenokrát jsem fotil převážně kamarády a kamarádky, ať nezapomínám na děvčata z Woman teamu Slovakia. Šíleně se prášilo a trať proti včerejšku byla hodně rozbitá. Neumím si představit, jaké budou tratě v průběhu soutěžních dnů, až se přes ně převalí dvakrát šet set jezdců. Fotky posílám, ale nějak to neleze.
Práce v depu   Zkušební trať druhý den
- Sobota 8. 10. 2016 10:30 Včera jsem nedodělal, tak až dnes. Včera bylo už hodně pozdě, když jsem zjistil, že mi nefunguje program na vytváření prezentací, který používám. Brzy ráno jsem hledal náhradní řešení a našal jsem. Proto posílám fotky až dnes, ikdyž prezentace vypadá jinak, než jste zvyklí. Nevím, jak to tu bude s fotkami vypadat, protože internet leze jako šnek, a to jsem tu v press centru sám. No uvidíme až tu bude plno. Dneska mají naši formální přejímky a pak chtějí taky na zkušební trať. Snad budou fotky. Když píšu naši myslím tím slovenskou reprezentaci a taky český klubový tým KBS Unhošť.
Z Padocku     Zkušební trať
   
- Pátek 7. 10. 2016 asi 18:00 - Vážení přátelé. Zdravím z dějiště letošní Šestidenní z Circuito de Navara, ze Španělska. Dorazil jsem po úmorné cestě už ve čtvrtek okolo třetí odpoledne. Auto vydrželo a jelo jako z partesu. V depu se mi přátelé smáli, že mám sex s autem, když jsem jej za skvělé služby nekolikrát políbil. Taky ostatní z naší party, kdo měli dojet, dorazili v pořádku a dneska už všichni usilovně pracovali. Stavěl se padock, stany a celé zázemí, které závodníci potřebují ke skvělému výkonu. Závodníci i závodnice zatím usilovně šlapali po vložkách. Pro nezavěcené vysvětluji, že chodili po měřených testech, protože na motorkách se na nich jezdit nesmí. Já jsem udělal pár fotek celkového pohledu na padock, pak jsem se byl podívat na zkušební trati, kde závodníci testují nastavení tlumičů i průběh motorů, než motorky natrvalo umístí do uzavřeného parkoviště. Pak k nim budou moci až těsně před startem v každém dni ze šesti.